keskiviikko 26. elokuuta 2015

Oppimistehtävä 4: Suunnitelman toteutus


Laadimme Katan kanssa viimeisen oppimistehtävämme toteutuksesta pari videota. Toisessa opastamme siihen, kuinka Facebook-ryhmä luodaan ja toisessa sitten havainnollistamme niitä tapoja, joilla ryhmää voi hyödyntää.

Oppimistehtävääni kuului tutustua toisenkin porukan sosiaalista mediaa hyödyntävään toteutukseen. Jenni ja Milja olivat reippaina pieninä toitsutonttusina rustanneet Facebook-ryhmän muistisairaiden omaisten tueksi. Miellyttävä selostaja johdatti havainnollisesti ja rauhallisesti ryhmän käyttöön. Mielestäni kohderyhmä oli otettu huomioon siten, että ohjeistus oli rauhallinen ja perusteellinen. Uskoisin, että kun ryhmään haluavalla on tietokoneen ja ehkä Facebookinkin käytön perusteet hallinnassaan, niin hänen on helppo olla ryhmässä mukana ohjevideon avulla. Ryhmän tarkoitus ja erilaiset tavat hyödyntää ryhmää tulevat hyvin esille.

Lopuksi tehtävänämme oli pohtia sitä, kuinka voisin jatkossa hyödyntää sosiaalista mediaa. Tuntuu, että tietämykseni on kurssin myötä lisääntynyt ja sen myötä kynnys tutustua uusiin palveluihin on laskenut. Tulevassa työssäni sosiaalista mediaa voi monilta osin olla hankala hyödyntää vaitiolo- ja salassapitovelvollisuuden vuoksi, mutta ainakin voin ohjata tulevia asiakkaitani heitä hyödyttävien sosiaalisen median sovellusten pariin. Olin kesän Twitterin käyttäjänä ja vaikka aluksi innostuin siitä, niin nyt Twitterissä tulee vierailtua harvoin. Twitterin kylkiäisinä hommasin itselleni Instagram-tilin, ja siellä olen vieraillut vähän aktiivisemmin. Tuskin poistan kumpaakaan tiliä tämän kurssin päätteeksi.

Rakkaat lukijat: On tullut viimeinen hetki ahmia vielä kerran kaikki lemmellä ja rakkaudella kirjoittamani sanat, ottaa kuvankaappauksia tekstistäni, kommentoida hyvästit ja niin edelleen. Kurssi on kohta ohitse ja heti kun saan suoritusmerkinnän, tämä blogi lakkaa olemasta. "Kesäkurssilaisen" on aika vetää palttoo päälle ja lähteä syksyn lehtiä potkiskelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti