torstai 6. elokuuta 2015

Oppimistehtävä 3. Suunnitelma

Kesäkurssimme kolmantena oppimistehtävänä oli luoda suunnitelma sosiaalisessa mediassa toteutettavastasta, työyhteisön, harrastustoiminnan tai oppimisyteisön käyttöön tarkoitetusta sovelluksesta.

Suunnittelimme kurssikaverini kanssa Toimintaterapeuttien hätäapu -nimisen suljetun Facebook-ryhmän, jonka avulla toimintaterapeutit ja tt-opiskelijat voisivat verkostoitua, ja antaa toisilleen kollegiaalista tukea työssä vastaan tulevissa kinkkisissä kysymyksissä.

Toimintaterapeutti on työyhteisössään usein oman ammattikuntansa ainoa edustaja. Kuitenkin keskustelusta ja erilaisista näkökulmista on paljon etua oman työn laadun lisäämisessä ja oman ammattitaidon kehittämisessä.

Valitsimme ryhmälle sosiaalisen median sovelluksista Facebookin, koska suuri osa ihmisistä käyttää sitä arjessaan. Näin ryhmäläisten on helposti mahdollista seurata keskustelua ja osallistua siihen itsekin. Facebookin avulla on mahdollista tavoittaa suuri käyttäjäryhmä ja saakda aikaan aktiivista osanottoa.

Facebookissa on mahdollista luoda suljettuja ryhmiä, jolloin vain ryhmään hyväksytyt henkilöt pääsevät näkemään keskustelun ja osallistumaan siihen. Suunnittelemaamme ryhmään hyväksyttäisiin ne henkilöt joiden nimi löytyy Terhikki-rekisteristä, tai joiden Facebook-profiilista käy ilmi, että ryhmään pääsyä pyytävä on toimintaterapian opiskelija. Ryhmän kuvauksessa tulevat ilmi ryhmän säännöt, joista keskeisin on se, että asioista keskusteltaessa mahdollista asiakasta ei tule voida tunnistaa kuvauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti